Skip to the main content
Ik werk op een

Spoedeisende hulp

Welke behandeling heeft de patiënt al ontvangen in de ambulance? Wat waren de bevindingen in de triage van de huisartsenpost of meldkamer? Wat is de medische voorgeschiedenis van de patiënt? Voor u als SEH-verpleegkundige, Bachelor Medisch Hulpverlener, SEH-arts of medisch specialist is vroegtijdige inzage in dit soort relevante medische informatie en informatie over de urgentie van de situatie essentieel om de patiënt optimale zorg te verlenen.

Het programma Met spoed beschikbaar helpt u met de versnelde realisatie van het digitaal uitwisselen van relevante medische gegevens, zodat deze uitwisseling tussen u en de andere relevante zorgverleners zo goed en snel mogelijk verloopt.

Betere gezondheidsuitkomsten voor de patiënt

Hoe meer inzage u heeft in relevante informatie over de medische voorgeschiedenis van de patiënt, en over hoe urgent de situatie van de patiënt op dat moment is, hoe sneller en beter u de patiënt kunt behandelen.

 

Beter voorbereid op juiste behandeling van de patiënt

Als door een goede en snelle gegevensuitwisseling van tevoren duidelijk is welke patiënt, in welke situatie en via welke route arriveert, kunt u voorbereidingen voor de juiste behandeling al in gang zetten. Dit zorgt voor een efficiënter zorgproces en draagt ook weer bij aan betere gezondheidsuitkomsten voor de patiënt.

 

Meer werkplezier door minder administratieve last

Doordat u niet meer handmatig de informatie van andere zorgverlener hoeft te verwerken.

Al aan de slag?

Digitale spoedverwijzing van huisartsenpost naar SEH is beschikbaar!

Werkt u op de SEH met AZNConnect van ihomer of met Chipsoft-HiX? Dan kunt u nu zorgen dat patiënten door de huisartsenpost digitaal naar u worden verwezen. Wanneer patiënten naar u worden verwezen door de huisartsenpost, gebeurt dit vaak nog met een papieren verwijzing of deels telefonisch. Met de digitale spoedverwijzing is dit verleden tijd. U wordt dan automatisch via uw systeem over de komst van de patiënt geïnformeerd, u kunt zich beter voorbereiden, waardoor u de patiënt sneller de juiste zorg kunt verlenen. En u hoeft de doorverwijzing zelf niet nogmaals te administreren, wat fouten voorkomt.

Indien u aan de slag wilt met de digitale spoedverwijzing dient u hiervoor samen te werken met een huisartsenpost die werkt met Topicus HAP of CGM Callmanager. Andere leveranciers dienen hun systemen nog aan te passen.

Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie. 

Oproep!

Koplopers gezocht voor nieuwe digitale gegevensuitwisselingen

Samen met een vertegenwoordiging van zorgaanbieders in de spoedzorgketen hebben we in kaart gebracht aan welke gegevensuitwisselingen uit de Richtlijn ‘gegevensuitwisseling huisarts – huisartsenpost – ambulancevoorziening – afdeling spoedeisende hulp’ de grootste behoefte is bij de zorgaanbieders, en welke voor ICT-leveranciers technisch realiseerbaar zijn op korte termijn. Dit leidt in eerste instantie tot een aantal digitale gegevensuitwisselingen die we graag samen met u en uw ketenpartners in de acute zorg willen opzetten en toetsen om daarna breed uit te rollen. U kunt één van de koplopers zijn om hieraan bij te dragen. U leest er meer over in deze factsheet.

Meer weten of aan de slag?

Wilt u graag aan de slag met digitale gegevensuitwisseling in uw regio? Wilt u aan een koploperproject meedoen voor de nieuwste digitale uitwisselingen? Meer weten over het programma?

Neemt u dan contact met ons op en vul het contactformulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier

Blijf op de hoogte

Nieuws

Nieuws

Versnelde zorg voor spoedpatiënt door digitale samenwerking Huisartsenposten Amsterdam en OLVG

4 oktober 2021
De Huisartsenspoedpost CentrumOost, onderdeel van Huisartsenposten Amsterdam, en OLVG slaan de handen...
Nieuws

Versnelde zorg voor spoedpatiënt door digitale spoedmelding van Huisartsenpost Westland naar meldkamer RAV Haaglanden

30 september 2021
Huisartsenpost (HAP) Westland en RAV Haaglanden zijn een samenwerking aangegaan om gebruik...
Nieuws

Nieuwe go-lives voor spoedverwijzing HAP-SEH

15 juli 2021
Voor de digitale spoedverwijzing kunnen we twee nieuwe go-lives melden, een mooie...

Volg ons