Skip to the main content

 • Ik werk op een

  huisartsenpost

  Het programma Met spoed beschikbaar ondersteunt u als triagist of dienstdoende huisarts op de huisartsenpost vooral met een doelmatige gegevensuitwisseling over een patiënt in een acute situatie van en naar de meldkamer en SEH.

   

  Het gaat hierbij om de gegevensoverdracht van uw waarneming van patiënten, voor wie een ambulance moet komen en/of die naar de SEH moeten. De inzage in de professionele samenvatting van de huisarts valt buiten de scope van het programma.

  Eenduidige en meer volledige overdracht

  Digitale gegevensuitwisseling zorgt ervoor dat de communicatie over de patiënt sneller verloopt, waarbij de huisartsenpost, de meldkamer, de SEH en alle andere relevante zorgpartijen gebruikmaken van een systematische uitwisseling van gegevens. Dit ondersteunt een eenduidige en meer volledige overdracht van de informatie over de patiënt.

   

  Betere gezondheidsuitkomsten voor de patiënt

  De efficiënte uitwisseling van informatie tussen de huisartsenpost, meldkamer en de SEH zorgt er ook voor dat patiënten die in eerste instantie een ‘suboptimale’ ingang voor hun acute zorg hadden gekozen, alsnog snel op de juiste plek terechtkomen. Dit zorgt voor doelmatigheid in de keten en draagt bij aan betere gezondheidsuitkomsten voor de patiënten.

  Aan de slag?

  Patiënten eenvoudig en snel digitaal verwijzen naar de SEH? Dat kan al!

  Eenvoudig en snel patiënten verwijzen naar de SEH en daarmee zorgen voor een goede, efficiënte overdracht? Het is mogelijk om patiënten digitaal te verwijzen naar de SEH indien u werkt met Topicus HAP of CGM Callmanager. De patiënt hoeft dan zelf geen papieren verwijzing meer mee te nemen naar de SEH, hij kan sneller de juiste zorg ontvangen doordat SEHpersoneel zich beter kan voorbereiden op de komst van de patiënt. En er vindt geen dubbele administratie meer plaats, waardoor de kans op fouten wordt gereduceerd. 

  Indien u aan de slag wilt met de digitale spoedverwijzing dient hiervoor samen te werken met een SEH die werkt met Chipsoft-HiX of met AZNConnect van ihomer. Andere leveranciers moeten hun systemen nog aan te passen. 

  Neem contact met ons op voor meer informatie via onderstaand formulier

  Ter ondersteuning voor u

  Zorgverlener Journey Huisartsenpost: procesuitwerkingen op de HAP

  Voor Met spoed beschikbaar is de zorg leidend bij de realisatie van digitale gegevensuitwisseling. Daarom hebben we de zorgprocessen van de Huisartsenpost inzichtelijk gemaakt in een zogeheten ‘Zorgverlener Journey’.

  De zorgverleners journey’s zijn gebaseerd op individuele gesprekken die we met zorgprofessionals van de huisartsenpost hebben gevoerd. En we hebben deze vervolgens ook getoetst bij de expert panels van het programma. Deze analyse helpt huisartsenposten en hun ketenpartners in de acute zorg om het gesprek te kunnen voeren over de inpassing van de digitale gegevensuitwisseling en benodigde werkafspraken.

  Hier vindt u de Zorgverleners Journey van de HAP.

  Wilt u graag aan de slag met digitale gegevensuitwisseling in uw regio? Kom in contact via acutezorg@vzvz.nl. Zet vandaag nog de eerste stap en maak de zorg voor uw spoedpatiënten sneller en efficiënter door digitale gegevensuitwisseling.

  Blijf op de hoogte

  Nieuws

  Nieuws

  “Dat is mijn moeder helemaal niet!” - Een praktijkverhaal van het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda

  3 juli 2023
  Zorgverleners zijn op basis van de wet verplicht het BSN te gebruiken...
  Nieuws

  Alle ambulancediensten (RAV’s) in Nederland versturen nu de vernieuwde digitale ambulanceberichten

  30 juni 2023
  Opnieuw een mijlpaal bereikt in digitale gegevensuitwisseling tussen ambulance en spoedeisende hulp....
  Nieuws

  Dankzij feedbackbericht structurele feedback van de SEH St. Jansdal naar de ambulancedienst Flevoland

  22 mei 2023
  Het St. Jansdal ziekenhuis en de Ambulancedienst Flevoland werkten de afgelopen maanden...

  Ga ook aan de slag met digitale gegevensuitwisseling!