Risico’s personenidentificatie

De wet verplicht het gebruik van het BSN wanneer zorgverleners onderling patiëntgegevens uitwisselen. Maar wat doe je als je de identiteit van een patiënt niet kent of als je geen tijd hebt voor de persoonsidentificatie?

Bekijk de factsheet

Magazine

In dit boekje leest u hoe zorgprofessionals uit de acute zorgketen de handen in elkaar geslagen hebben om digitale gegevensuitwisselingen te implementeren, zodat ze beter kunnen samenwerken en sneller de juiste zorg voor de patiënt kunnen realiseren.

Bekijk het magazine

Infrastructuurkeuzes

Deze platen geven een overzicht van bestaande en mogelijke verbindingen tussen partijen en dienen ter ondersteuning bij het maken van keuzes voor de implementatie van de uitwisseling.

Lees meer

Work Breakdown Structure (WBS visual)

Gaat of bent u aan de slag met de implementatie van digitale gegevensuitwisseling? Gebruik dan de Work Breakdown Structure (WBS) met daarin alle stappen in het implementatieproces. Dit complete, praktische overzicht helpt u om te bepalen welke vervolgstap u kunt zetten en voorkomt dat u een belangrijke stap overslaat…

Download de WBS

WBS (Excel)

Naast de WBS in een handige overzichtsplaat is dit de WBS in een Excel-overzicht. Deze Excel kunt gebruiken voor het maken van een planning voor de implementatie.

Download de Excel

Posters ambulance

Snellere overdracht naar de spoedeisende hulp? Verstuur de digitale vooraankondiging! Om medewerkers van de ambulance hierover te informeren, zijn diverse posters ontwikkeld die door alle RAV’s & SEHs ingezet kunnen worden.

Bekijk alle posters

Checklist go live

Start u met de implementatie van één van de gegevensuitwisselingen? Gebruik dan deze checklist om te controleren of alles gereed staat voor een succesvolle go live.

Bekijk de checklist

Zorgverlener Journey’s

Zorg is leidend bij de realisatie van digitale gegevensuitwisseling. Daarom hebben we de zorgprocessen van de huisartsenpraktijk, huisartsenpost, ambulancezorg en spoedeisende hulp inzichtelijk gemaakt in een zogeheten ‘Zorgverlener Journey’.

Bekijk de Zorgverlener Journey's

Patient journey Bennie

Deze patient journey beschrijft het verhaal van Bennie Hay en hoe hij door verschillende disciplines binnen het acute zorgtraject geholpen en verwezen wordt. Het verhaal geeft inzicht in de gegevens die tijdens zijn acute zorgtraject van belang zijn om over te dragen, zodat Bennie zo snel mogelijk de juiste zorg krijgt en dubbele uitvraag voorkomen wordt.

Bekijk Bennie's patient journey