Skip to the main content

 • Ik werk in een

  huisartsenpraktijk

  Wanneer de acute zorg is afgerond, heeft de patiënt vaak nog wel vervolgzorg nodig. Dat vraagt om een efficiënte overdracht naar de opvolgend zorgverlener. In veel gevallen bent u dat, de huisarts van de patiënt.

  Door digitale gegevensuitwisseling tussen huisartsenpost, ambulancezorgprofessionals en/of SEH, beschikt u zo goed en snel mogelijk over de informatie over uw patiënt. Zo weet u precies wat er met uw patiënt is gebeurd en welke zorg hij of zij heeft ontvangen.

  De ondersteuning van digitale gegevensuitwisseling over verleende spoedzorg met de huisartsenpraktijk leidt tot:

  Efficiënte overdracht van informatie

  Snelle en kwalitatieve informatie over de acute situatie en de behandeling door huisartsenpost, ambulancezorgprofessionals en/of SEH faciliteert een goede overdracht naar u als huisarts. Zo krijgt u het complete beeld van wat er met uw patiënt is gebeurd.

   

  Beschikbaarheid van informatie in de keten

  Wanneer u door een goede overdracht beschikt over de juiste informatie over uw patiënt, zorgt dat er ook voor dat deze informatie weer beschikbaar is bij een vervolgbezoek in de keten voor acute zorg. Bijvoorbeeld bij een acute situatie in de avond-, nacht- en weekenduren.

  Ter ondersteuning voor u

  Zorgverlener Journey Huisartsenpraktijk

  Voor Met spoed beschikbaar is de zorg leidend bij de realisatie van digitale gegevensuitwisseling. Daarom hebben we de zorgprocessen van de Huisartsenpraktijk inzichtelijk gemaakt in een zogeheten ‘Zorgverlener Journey’.

  De zorgverleners journey’s zijn gebaseerd op individuele gesprekken die we met zorgprofessionals van de huisartsenpraktijk hebben gevoerd. En we hebben deze vervolgens ook getoetst bij de huisartsen expertpanel van het programma. Deze analyse helpt huisartsenpraktijken en hun ketenpartners in de acute zorg om het gesprek te kunnen voeren over de inpassing van de digitale gegevensuitwisseling en benodigde werkafspraken.

  Hier vindt u de Zorgverleners Journey van de Huisartsenpraktijk

  Wilt u graag aan de slag met digitale gegevensuitwisseling in uw regio? Kom in contact via acutezorg@vzvz.nl. Zet vandaag nog de eerste stap en maak de zorg voor uw spoedpatiënten sneller en efficiënter door digitale gegevensuitwisseling.

  Blijf op de hoogte

  Nieuws

  Nieuws

  Plan van aanpak voor doorstart Programma Met Spoed Beschikbaar 

  5 juni 2024
  Momenteel maakt ICTU een plan van aanpak voor de doorstart van het...
  Nieuws

  “Dat is mijn moeder helemaal niet!” - Een praktijkverhaal van het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda

  3 juli 2023
  Zorgverleners zijn op basis van de wet verplicht het BSN te gebruiken...
  Nieuws

  Alle ambulancediensten (RAV’s) in Nederland versturen nu de vernieuwde digitale ambulanceberichten

  30 juni 2023
  Opnieuw een mijlpaal bereikt in digitale gegevensuitwisseling tussen ambulance en spoedeisende hulp....

  Ga ook aan de slag met digitale gegevensuitwisseling!