Skip to the main content

Regionale samenwerkingen digitale gegevensuitwisseling acute zorgketen in kaart gebracht

Welke zorgaanbieders en leveranciers werken op dit moment met elkaar samen aan digitale gegevensuitwisseling in de acute zorgketen? Om welke uitwisselingen gaat het? Wie hebben het al gerealiseerd en wie zijn bezig met implementatie? Die informatie is vanaf nu per regio inzichtelijk via de Regiokaart voor digitale gegevensuitwisseling  in de acute zorgketen. Met deze kaart willen we stimuleren dat andere zorgaanbieders (en hun leveranciers) ook aan de slag gaan met digitale gegevensuitwisseling. Daarnaast hopen we hiermee koplopers te genereren voor het programma Met spoed beschikbaar.

 

Welke informatie vindt u in de Regiokaart?

De Regiokaart is ingedeeld volgens de ROAZ-structuur en geeft inzicht in welke zorgaanbieders digitaal gegevens met elkaar uitwisselen of dit momenteel implementeren, om welke uitwisselingen het gaat en welke leveranciers betrokken zijn. Het gaat hierbij om uitwisselingen zoals die staan beschreven in de Richtlijn ‘gegevensuitwisseling huisarts-huisartsenpost-ambulancevoorziening en afdeling spoedeisende hulp’.

Neem een kijkje op de Regiokaart! Staat u niet op de kaart, maar wisselt u wel digitaal gegevens uit met uw ketenpartner(s) in de acute zorgketen? Laat het ons dan weten.

 

De Regiokaart is een product van Amigo!, de tool van Nictiz die zorgpartijen ondersteunt bij de implementatie van informatiestandaarden, en is mede mogelijk gemaakt door VZVZ.

 

Meer weten of contact

Wilt u meer weten over één of meer van de samenwerkingen op de kaart of wilt u zelf ook aan de slag met digitale gegevensuitwisseling? Neem dan contact met ons op via info@metspoedbeschikbaar.nl

 

Bekijk laatste

Nieuws

Laatste status validatie van softwaresystemen & combinaties

Wilt u weten of uw ICT-leverancier al klaar is voor één van de digitale berichten uit de richtlijn Acute Zorg? Bekijk de laatste status van ICT-validaties en de combinaties die in de praktijk beproefd worden!

Lees meer

Meldkamercentralisten en HAP-triagisten gezocht die willen meedenken over de verwijzing van MKA naar HAP

Wilt u als triagist op de huisartsenpost of centralist op de meldkamer uw ervaringen en wensen delen over de verwijzing van de meldkamer naar de huisartsenpost? Denk dan met ons mee, zodat deze uitwisseling straks gaat zorgen voor een snellere en soepelere overdracht van patiënten.

Lees meer

Mijlpaal bereikt in digitale gegevensuitwisseling tussen ambulance en spoedeisende hulp

Al vanuit de ambulance, die op weg is naar het ziekenhuis, worden gestandaardiseerde berichten met informatie over de patiënt verstuurd aan het ziekenhuis. De ambulancesector is nu klaar voor gebruik van nieuwe (versie 2.4.0) berichten.

Lees meer

Volg ons