Skip to the main content

Nieuw! Netwerktafel vernieuwde gegevensuitwisseling tussen ambulance en spoedeisende hulp

Bent u een zorgaanbieder of regio-organisatie die al concrete stappen heeft gezet om aan de slag te gaan met de vernieuwde, verbeterde informatieoverdracht van ambulance naar spoedeisende hulp of heeft uw organisatie deze al in gebruik genomen? En wilt u graag leren van de ervaringen van anderen, uw eigen ervaringen delen en inspiratie opdoen? Dan is deze (online) netwerktafel over de vernieuwde informatieoverdracht van ambulance naar spoedeisende hulp wat voor u!

Om kennisdeling en het uitwisselen van ervaringen te stimuleren en ondersteunen, starten we donderdag 21 april 2022 van 13.00 tot 14.00 uur met een maandelijkse netwerktafel (op uitnodiging) voor de vernieuwde gegevensuitwisseling tussen ambulance en spoedeisende hulp. Tijdens deze netwerktafel bespreken gaan we dieper in op de technische uitgangs- en aandachtspunten. Wat is de technische impact? Wat zijn aandachtspunten en waardevolle tips om de implementatie te ondersteunen?

In een volgende netwerktafel over de vernieuwde informatieoverdracht van ambulance naar spoedeisende hulp gaan we dieper in op de zorgprocessen rond deze berichtuitwisseling.

 

Al enige tijd vinden er ook netwerktafels plaats rond de digitale spoedverwijzing van huisartsenpost naar spoedeisende hulp en zijn er netwerktafels specifiek voor ROAZ-organisaties. Deze netwerktafel voor de vernieuwde gegevensuitwisseling tussen ambulance en spoedeisende hulp is daarmee het derde soort netwerktafel van Met spoed beschikbaar.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de netwerktafels en wilt u graag kennis uitwisselen met andere partijen? Neem dan contact met ons op.

 

 

Bekijk laatste

Nieuws

Sneller de juiste zorg voor patiënt dankzij digitale spoedmelding van Huisartsenpost Westland naar Geneeskundige Meldkamer ambulancezorg Haaglanden

Huisartsenpost (HAP) Westland en de Geneeskundige Meldkamer (GnkM) Haaglanden zijn deze maand in productie gegaan met de digitale spoedmelding van de HAP naar de GnkM. Door deze digitale spoedmelding hebben meldkamercentralisten ambulancezorg sneller inzicht in de aard van de spoedmelding, waardoor de zorg rond de patiënt sneller en met minder kans op fouten georganiseerd kan worden.

Lees meer

Uitbreiding van de Richtlijn Gegevensuitwisseling acute zorg

Recent heeft de NHG een uitbreiding van de richtlijn Gegevensuitwisseling acute zorg gepubliceerd. Gert Koelewijn vertelt er meer over. ‘De meest recente uitbreiding van de Richtlijn  biedt een groot voordeel voor de behandeling en continuïteit van zorg van spoedpatiënten’. Met de actualisaties en aanvullingen in de Richtlijn zijn zorgprofessionals uit de acute zorg nog vollediger geïnformeerd over de patiënt.

Lees meer

De winst van digitale gegevensuitwisseling in de spoedzorg

In gesprek met Sibel Buabeng-Atmaca (internist, allergoloog, klinisch immunoloog en supervisor interne geneeskunde op de spoedeisende hulp bij het Reinier de Graaf Gasthuis) over de meerwaarde van digitale gegevensuitwisseling.

Lees meer

Volg ons