Skip to the main content

 • Nieuw! Netwerktafel vernieuwde gegevensuitwisseling tussen ambulance en spoedeisende hulp

  Bent u een zorgaanbieder of regio-organisatie die al concrete stappen heeft gezet om aan de slag te gaan met de vernieuwde, verbeterde informatieoverdracht van ambulance naar spoedeisende hulp of heeft uw organisatie deze al in gebruik genomen? En wilt u graag leren van de ervaringen van anderen, uw eigen ervaringen delen en inspiratie opdoen? Dan is deze (online) netwerktafel over de vernieuwde informatieoverdracht van ambulance naar spoedeisende hulp wat voor u!

  Om kennisdeling en het uitwisselen van ervaringen te stimuleren en ondersteunen, starten we donderdag 21 april 2022 van 13.00 tot 14.00 uur met een maandelijkse netwerktafel (op uitnodiging) voor de vernieuwde gegevensuitwisseling tussen ambulance en spoedeisende hulp. Tijdens deze netwerktafel bespreken gaan we dieper in op de technische uitgangs- en aandachtspunten. Wat is de technische impact? Wat zijn aandachtspunten en waardevolle tips om de implementatie te ondersteunen?

  In een volgende netwerktafel over de vernieuwde informatieoverdracht van ambulance naar spoedeisende hulp gaan we dieper in op de zorgprocessen rond deze berichtuitwisseling.

   

  Al enige tijd vinden er ook netwerktafels plaats rond de digitale spoedverwijzing van huisartsenpost naar spoedeisende hulp en zijn er netwerktafels specifiek voor ROAZ-organisaties. Deze netwerktafel voor de vernieuwde gegevensuitwisseling tussen ambulance en spoedeisende hulp is daarmee het derde soort netwerktafel van Met spoed beschikbaar.

   

  Meer informatie

  Wilt u meer weten over de netwerktafels en wilt u graag kennis uitwisselen met andere partijen? Neem dan contact met ons op.

   

   

  Bekijk laatste

  Nieuws

  “Dat is mijn moeder helemaal niet!” – Een praktijkverhaal van het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda

  Zorgverleners zijn op basis van de wet verplicht het BSN te gebruiken wanneer zij onderling gegevens over patiënten uitwisselen. In het acute zorgproces kunnen zorgverleners echter niet altijd in het begin van de keten het BSN van de patiënt met zekerheid vaststellen. Als men zich hier verderop in de keten niet bewust van is, en het ontvangen BSN voor waar aanneemt loopt men daar het risico op privacyschending, een verkeerde voorbereiding en dossiervervuiling. Het is van belang om deze risico’s zoveel mogelijk te beperken. In dit artikel leest u een praktijkverhaal van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda waar ze deze risico’s voorkomen door gegevens pas aan een patiëntendossier te koppelen na identificatie van de patiënt op de SEH. Het levert namelijk veel administratieve rompslomp op om dossiervervuiling te herstellen.

  Lees meer

  Alle ambulancediensten (RAV’s) in Nederland versturen nu de vernieuwde digitale ambulanceberichten

  Opnieuw een mijlpaal bereikt in digitale gegevensuitwisseling tussen ambulance en spoedeisende hulp. Eind juni 2022 zijn de eerste RAV’s binnen de ambulancesector begonnen met  het versturen van de vernieuwde digitale berichten. Nu, één jaar later, is het zo ver: alle ambulances versturen de nieuwe 2.4.0 berichten. Om deze mijlpaal te bereiken, is hard gewerkt met ICT-leveranciers CityGIS, Enigmatry, Topicus en Enovation.

  Lees meer

  Dankzij feedbackbericht structurele feedback van de SEH St. Jansdal naar de ambulancedienst Flevoland

  Het St. Jansdal ziekenhuis en de Ambulancedienst Flevoland werkten de afgelopen maanden samen met leveranciers Topicus, iHomer en (st)EPIC aan de realisatie van het feedbackbericht. Een belangrijk bericht, want in de spoedzorg ontbreekt terugkoppeling van de spoedeisende hulp naar de ambulance.

  Lees meer

  Ga ook aan de slag met digitale gegevensuitwisseling!