Skip to the main content

Nieuw! Netwerktafel vernieuwde gegevensuitwisseling tussen ambulance en spoedeisende hulp

Bent u een zorgaanbieder of regio-organisatie die al concrete stappen heeft gezet om aan de slag te gaan met de vernieuwde, verbeterde informatieoverdracht van ambulance naar spoedeisende hulp of heeft uw organisatie deze al in gebruik genomen? En wilt u graag leren van de ervaringen van anderen, uw eigen ervaringen delen en inspiratie opdoen? Dan is deze (online) netwerktafel over de vernieuwde informatieoverdracht van ambulance naar spoedeisende hulp wat voor u!

Om kennisdeling en het uitwisselen van ervaringen te stimuleren en ondersteunen, starten we donderdag 21 april 2022 van 13.00 tot 14.00 uur met een maandelijkse netwerktafel (op uitnodiging) voor de vernieuwde gegevensuitwisseling tussen ambulance en spoedeisende hulp. Tijdens deze netwerktafel bespreken gaan we dieper in op de technische uitgangs- en aandachtspunten. Wat is de technische impact? Wat zijn aandachtspunten en waardevolle tips om de implementatie te ondersteunen?

In een volgende netwerktafel over de vernieuwde informatieoverdracht van ambulance naar spoedeisende hulp gaan we dieper in op de zorgprocessen rond deze berichtuitwisseling.

 

Al enige tijd vinden er ook netwerktafels plaats rond de digitale spoedverwijzing van huisartsenpost naar spoedeisende hulp en zijn er netwerktafels specifiek voor ROAZ-organisaties. Deze netwerktafel voor de vernieuwde gegevensuitwisseling tussen ambulance en spoedeisende hulp is daarmee het derde soort netwerktafel van Met spoed beschikbaar.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de netwerktafels en wilt u graag kennis uitwisselen met andere partijen? Neem dan contact met ons op.

 

 

Bekijk laatste

Nieuws

Laatste status validatie van softwaresystemen & combinaties

Wilt u weten of uw ICT-leverancier al klaar is voor één van de digitale berichten uit de richtlijn Acute Zorg? Bekijk de laatste status van ICT-validaties en de combinaties die in de praktijk beproefd worden!

Lees meer

Meldkamercentralisten en HAP-triagisten gezocht die willen meedenken over de verwijzing van MKA naar HAP

Wilt u als triagist op de huisartsenpost of centralist op de meldkamer uw ervaringen en wensen delen over de verwijzing van de meldkamer naar de huisartsenpost? Denk dan met ons mee, zodat deze uitwisseling straks gaat zorgen voor een snellere en soepelere overdracht van patiënten.

Lees meer

Mijlpaal bereikt in digitale gegevensuitwisseling tussen ambulance en spoedeisende hulp

Al vanuit de ambulance, die op weg is naar het ziekenhuis, worden gestandaardiseerde berichten met informatie over de patiënt verstuurd aan het ziekenhuis. De ambulancesector is nu klaar voor gebruik van nieuwe (versie 2.4.0) berichten.

Lees meer

Volg ons