Skip to the main content

Meldkamercentralisten en HAP-triagisten gezocht die willen meedenken over de verwijzing van MKA naar HAP

Wilt u als triagist op de huisartsenpost of centralist op de meldkamer uw ervaringen en wensen delen over de verwijzing van de meldkamer naar de huisartsenpost? Denk dan met ons mee, zodat deze uitwisseling straks gaat zorgen voor een snellere en soepelere overdracht van patiënten.

Er komt steeds meer druk op de medewerkers van de huisartsenpost en de meldkamers. Als de onderlinge samenwerking soepeler, sneller en beter kan door een koppeling van systemen, dan blijft er meer tijd over voor de patiënt.

Telefonische overdracht

Het gebeurt steeds vaker dat 112 gebeld wordt voor een niet zo heel urgente zorgvraag. Als dat het geval is, neemt de meldkamercentralist contact op met de huisartsenpost en draagt hij de melding aan hen over. Dit gebeurt telefonisch en het doorverbinden van de patiënt naar de huisartsenpost neemt dan kostbare tijd in beslag: De meldkamercentralist is tijdens het doorverbinden namelijk niet beschikbaar voor meer urgente meldingen. Daarnaast wordt er vaak onnodig dubbel werk gedaan: de triagist op de huisartsenpost stelt vaak dezelfde vragen aan een patient die ook al door de meldkamer gevraagd zijn.

Wie wil er meedenken?

De gegevensuitwisseling tussen de meldkamer en de huisartsenpost kan beter. Daarom zoekt Met spoed beschikbaar triagisten, centralisten en andere betrokkenen op de huisartsenpost en de meldkamer die met ons willen meedenken over de digitale verwijzing volgens de Richtlijn ‘gegevensuitwisseling huisarts – huisartsenpost – ambulancevoorziening – afdeling spoedeisende hulp’. Samen met u analyseren we het huidige triageproces, verzamelen de verbeterpunten en stellen het gewenste triageproces op. Ook bekijken we samen nauwkeurig de gegevens die uitgewisseld worden zodat we zeker weten dat de belangrijkste gegevens goed in beeld komen. Door mee te denken levert u een bijdrage aan een passende oplossing waar u en uw collega’s straks mee aan de slag kunnen. Wilt u meedenken? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen de analisten van Met spoed beschikbaar contact met u op.

Aan de slag als koploper?

Wil u niet alleen meedenken maar ook werkelijk samen met uw leverancier deze digitale verwijzing gaan maken?

Of ontvangt u graag meer informatie over koploperprojecten? Vult u ook dan het formulier hiernaast in.

Contactformulier

Geef je interesse aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Uw aanvraag:(Required)
Naam:(Required)

Bekijk laatste

Nieuws

Laatste status validatie van softwaresystemen & combinaties

Wilt u weten of uw ICT-leverancier al klaar is voor één van de digitale berichten uit de richtlijn Acute Zorg? Bekijk de laatste status van ICT-validaties en de combinaties die in de praktijk beproefd worden!

Lees meer

Mijlpaal bereikt in digitale gegevensuitwisseling tussen ambulance en spoedeisende hulp

Al vanuit de ambulance, die op weg is naar het ziekenhuis, worden gestandaardiseerde berichten met informatie over de patiënt verstuurd aan het ziekenhuis. De ambulancesector is nu klaar voor gebruik van nieuwe (versie 2.4.0) berichten.

Lees meer

Spoedeisende hulp St Jansdal is beter voorbereid op komst spoedpatiënt dankzij verbeterde gegevensuitwisseling

Iedere minuut telt voor een patiënt die met de ambulance vervoerd wordt naar de spoedeisende hulp. Een goede samenwerking tussen de ambulance en de spoedeisende hulp is daarom letterlijk van levensbelang.

Lees meer

Volg ons