Risico’s personenidentificatie

De wet verplicht het gebruik van het BSN wanneer zorgverleners onderling patiëntgegevens uitwisselen. Maar wat doe je als je de identiteit van een patiënt niet kent of als je geen tijd hebt voor de persoonsidentificatie?

Bekijk de factsheet

Magazine

In dit boekje leest u hoe zorgprofessionals uit de acute zorgketen de handen in elkaar geslagen hebben om digitale gegevensuitwisselingen te implementeren, zodat ze beter kunnen samenwerken en sneller de juiste zorg voor de patiënt kunnen realiseren.

Bekijk het magazine

WBS (Excel)

Naast de WBS in een handige overzichtsplaat is dit de WBS in een Excel-overzicht. Deze Excel kunt gebruiken voor het maken van een planning voor de implementatie.

Download de Excel

Posters ambulance

Snellere overdracht naar de spoedeisende hulp? Verstuur de digitale vooraankondiging! Om medewerkers van de ambulance hierover te informeren, zijn diverse posters ontwikkeld die door alle RAV’s & SEHs ingezet kunnen worden.

Bekijk alle posters

Checklist go live

Start u met de implementatie van één van de gegevensuitwisselingen? Gebruik dan deze checklist om te controleren of alles gereed staat voor een succesvolle go live.

Bekijk de checklist

Template monitoring (Excel)

Na de implementatie van gegevensuitwisseling is het belangrijk om te monitoren of de gegevensuitwisseling blijft werken zoals bedoeld is. De monitoring checkvragen helpen jou om het effect van de gegevensuitwisseling te controleren en eventuele blokkades tijdig te signaleren.

Download het template

Factsheet Met spoed beschikbaar

In de factsheet Met spoed beschikbaar leest u algemene informatie over Met spoed beschikbaar, zoals de aanleiding van het programma, de doelstellingen en uitgangspunten van de aanpak. Tevens leest u meer over de betrokken organisaties, de programma organisatie en contactinformatie.

Download de factsheet

Beschrijving aanpak testen

Start u binnenkort met de implementatie van digitale gegevensuitwisseling in de spoedzorgketen? Dan is het belangrijk om deze digitale gegevensuitwisseling uitvoerig te testen. In deze aanpak kunt u lezen welke soorten testen u kunt uitvoeren in het implementatietraject.

Download de testaanpak

Communicatie tips (intern & extern)

Goede ketencommunicatie is belangrijk, voor zowel interne als externe doelgroepen.
Hoe je medewerkers kunt informeren en betrekken bij de impact en de afstemming met betrokken ketenpartners als leveranciers wordt in dit document toegelicht.

Download de tips