Risico’s personenidentificatie

De wet verplicht het gebruik van het BSN wanneer zorgverleners onderling patiëntgegevens uitwisselen. Maar wat doe je als je de identiteit van een patiënt niet kent of als je geen tijd hebt voor de persoonsidentificatie?

Bekijk de factsheet

Magazine

In dit boekje leest u hoe zorgprofessionals uit de acute zorgketen de handen in elkaar geslagen hebben om digitale gegevensuitwisselingen te implementeren, zodat ze beter kunnen samenwerken en sneller de juiste zorg voor de patiënt kunnen realiseren.

Bekijk het magazine

Infrastructuurkeuzes

Deze platen geven een overzicht van bestaande en mogelijke verbindingen tussen partijen en dienen ter ondersteuning bij het maken van keuzes voor de implementatie van de uitwisseling.

Lees meer

WBS (Excel)

Naast de WBS in een handige overzichtsplaat is dit de WBS in een Excel-overzicht. Deze Excel kunt gebruiken voor het maken van een planning voor de implementatie.

Download de Excel

Checklist go live

Start u met de implementatie van één van de gegevensuitwisselingen? Gebruik dan deze checklist om te controleren of alles gereed staat voor een succesvolle go live.

Bekijk de checklist

Patient journey Bennie

Deze patient journey beschrijft het verhaal van Bennie Hay en hoe hij door verschillende disciplines binnen het acute zorgtraject geholpen en verwezen wordt. Het verhaal geeft inzicht in de gegevens die tijdens zijn acute zorgtraject van belang zijn om over te dragen, zodat Bennie zo snel mogelijk de juiste zorg krijgt en dubbele uitvraag voorkomen wordt.

Bekijk Bennie's patient journey

Patient journey Gina

Deze patient journey beschrijft het verhaal van Gina Claes en hoe ze door verschillende disciplines binnen het acute zorgtraject geholpen en verwezen wordt. Het verhaal geeft inzicht in de gegevens die tijdens haar acute zorgtraject van belang zijn om over te dragen, zodat Gina zo snel mogelijk de juiste zorg kan krijgen en dubbele uitvraag voorkomen wordt.

Bekijk Gina's patient journey

Template monitoring (Excel)

Na de implementatie van gegevensuitwisseling is het belangrijk om te monitoren of de gegevensuitwisseling blijft werken zoals bedoeld is. De monitoring checkvragen helpen jou om het effect van de gegevensuitwisseling te controleren en eventuele blokkades tijdig te signaleren.

Download het template

Factsheet Met spoed beschikbaar

In de factsheet Met spoed beschikbaar leest u algemene informatie over Met spoed beschikbaar, zoals de aanleiding van het programma, de doelstellingen en uitgangspunten van de aanpak. Tevens leest u meer over de betrokken organisaties, de programma organisatie en contactinformatie.

Download de factsheet