Skip to the main content

Webinar vernieuwde ambulanceberichten in de praktijk

Op dinsdag 4 april van 16.00-17.00 uur organiseert het landelijke programma Met spoed beschikbaar het webinar ‘Vernieuwde ambulanceberichten in de praktijk’ met onder meer ervaringsdeskundige zorgverleners van het Ikazia Ziekenhuis en de RAV’s Flevoland en Gooi en Vechtstreek. Het webinar wordt gehost door David Baden, SEH-arts KNMG en voorzitter van de NVSHA en de Expertgroep van Met spoed beschikbaar.

Waarom?

In het webinar hoort u over de voordelen van de vernieuwde ambulanceberichten uit eerste hand. Ervaringsdeskundigen delen hun beste tips uit de praktijk en ook is er ruimte om vragen te stellen. Daarnaast gaan we dieper in op de kansen en uitdagingen met betrekking tot de ingebruikname van de vernieuwde berichten, de aanpassingen aan het werkproces en in werkafspraken.

Aanleiding

In het Kwaliteitskader spoedzorg is door alle branche- en beroepsorganisaties uit de acute zorg besloten dat digitale gegevensuitwisseling in augustus 2023 gerealiseerd moet zijn volgens de Richtlijn die voor de acute zorg is opgesteld. Dit geldt ook voor uw RAV en SEH. U weet als geen ander hoe belangrijk het is dat patiënten met een acute zorgvraag zo snel mogelijk de juiste zorg ontvangen. Daarnaast ondersteunt digitale gegevensuitwisseling zorgverleners in hun werk (minder administratie) en kunnen zij de kwaliteit van zorg verbeteren.

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor medisch managers op de SEH en RAV, RAV- en SEH-teamleiders, CMIO’s, CNIO’s, informatiemanagers en ICT managers en andere geïnteresseerden van de RAV en SEH. Als u nog aan het begin staat van de implementatie van de vernieuwde ambulanceberichten, dan is het webinar een ideaal startpunt. Maar ook als u al een eind op weg bent met de implementatie van de vernieuwde ambulanceberichten, is deelname aan dit webinar nuttig. De kennis en ervaring uit de praktijk kan helpen met het afronden van de implementatie en ook bij de aanpassingen aan het werkproces en in werkafspraken na de ingebruikname.

Vernieuwde ambulanceberichten

De vernieuwde ambulanceberichten leveren verschillende voordelen op:

  • de beste behandeling voor patiënten;
  • snellere doorstroom van patiënten;
  • minder administratieve handelingen voor zorgverleners;
  • verbetering van kwaliteit van zorg.

Aanmelden

Klik hier om u kosteloos aan te melden voor het webinar. U ontvangt dan een paar dagen voor het webinar een link voor de online bijeenkomst. Zet u het webinar zelf in uw agenda?

 

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen via info@metspoedbeschikbaar.nl.

 

Graag tot ziens op dinsdag 4 april!

Bekijk andere events

Agenda

Netwerktafel op 16 maart

Op 16 maart vindt er een nieuwe netwerktafel plaats. De netwerktafel is bedoeld voor zorgaanbieders of regio-organisaties die de uitwisseling al in gebruik genomen hebben of concrete stappen hebben gezet om aan de slag te gaan met de implementatie. Wilt u erbij zijn? Laat het ons weten! 

Lees meer

Webinar Feedbackbericht

Tijdens de bijeenkomst over het feedbackbericht van de spoedeisende hulp (SEH) naar de ambulance (RAV) op 20 april, worden de resultaten en ervaringen van koplopers gedeeld. Waar liepen zij tegenaan? Hoe losten zij dat op? Welke aanpassingen zijn er in het werkproces gemaakt? 

Lees meer

Netwerktafel op 10 mei

Op 10 mei vindt er een nieuwe netwerktafel plaats. De netwerktafel is bedoeld voor zorgaanbieders of regio-organisaties die de uitwisseling al in gebruik genomen hebben of concrete stappen hebben gezet om aan de slag te gaan met de implementatie. Wilt u erbij zijn? Laat het ons weten!

Lees meer

Volg ons