Skip to the main content

Spreekuur over de digitale spoedverwijzing van HAP naar SEH

Eens in de twee weken (oneven weken) op donderdag vindt het virtueel spreekuur plaats voor zorgaanbieders en regioorganisaties die meer willen weten, aan de slag willen gaan of al bezig zijn met een project om patiënten van de HAP digitaal te verwijzen naar de SEH. Het spreekuur biedt u de mogelijkheid laagdrempelig vragen te stellen over de digitale spoedverwijzing en wat er komt kijken, bij zowel de HAP als de SEH, om de verwijzing in gebruik te nemen.

Voor huisartsenposten die werken met Topicus HAP of CGM Callmanager en SEH’s die werken met Chipsoft-HiX of met AZNConnect van ihomer is de digitale spoedverwijzing van de HAP naar de SEH al beschikbaar om te implementeren (andere leveranciers volgen nog). Wilt u meer weten over wat deze uitwisseling inhoudt, wilt u hiermee aan de slag, zit u reeds in een voorbereidende fase of bent u al bezig met de implementatie en heeft u vragen? Dan biedt het spreekuur over de digitale spoedverwijzing van de HAP naar de SEH u hier de gelegenheid voor.

 

Deelname aan het spreekuur 

Het spreekuur vindt eens in de twee weken, in de oneven weken, op donderdag plaats tussen 16.30 en 17.00 uur via Microsoft Teams. Na aanmelding ontvangt u een MS Teams link voor het spreekuur. U kunt binnen dit uur virtueel binnenlopen op een moment dat het u schikt. U kunt uw vragen stellen of meeluisteren naar de vragen die andere spreekuurbezoekers hebben en de antwoorden die we daarop geven. Mocht er daarna nog behoefte zijn aan verdieping, dan kunnen we hier in een aparte afspraak verder over praten. U kunt zich hier aanmelden.

 

Terugkerend spreekuur

Het spreekuur vindt elke twee weken plaats op donderdag tussen 16.30 en 17.00 uur. De eerstvolgende spreekuren: 

  • donderdag 10 juni
  • donderdag 24 juni

U kunt zich hier aanmelden.

 

Netwerktafel 

Om kennisdeling en het uitwisselen van ervaringen te stimuleren en ondersteunen, starten we binnenkort ook met een maandelijkse netwerktafel (op uitnodiging) voor zorgaanbieders en regio-organisaties die al concrete stappen hebben gezet om de digitale spoedverwijzing HAP-SEH te implementeren of al in gebruik hebben genomen. Hierover volgt binnenkort meer informatie voor wie dit betreft. 

Bekijk laatste

Nieuws

Sneller de juiste zorg voor patiënt dankzij digitale spoedmelding van Huisartsenpost Westland naar Geneeskundige Meldkamer ambulancezorg Haaglanden

Huisartsenpost (HAP) Westland en de Geneeskundige Meldkamer (GnkM) Haaglanden zijn deze maand in productie gegaan met de digitale spoedmelding van de HAP naar de GnkM. Door deze digitale spoedmelding hebben meldkamercentralisten ambulancezorg sneller inzicht in de aard van de spoedmelding, waardoor de zorg rond de patiënt sneller en met minder kans op fouten georganiseerd kan worden.

Lees meer

Uitbreiding van de Richtlijn Gegevensuitwisseling acute zorg

Recent heeft de NHG een uitbreiding van de richtlijn Gegevensuitwisseling acute zorg gepubliceerd. Gert Koelewijn vertelt er meer over. ‘De meest recente uitbreiding van de Richtlijn  biedt een groot voordeel voor de behandeling en continuïteit van zorg van spoedpatiënten’. Met de actualisaties en aanvullingen in de Richtlijn zijn zorgprofessionals uit de acute zorg nog vollediger geïnformeerd over de patiënt.

Lees meer

De winst van digitale gegevensuitwisseling in de spoedzorg

In gesprek met Sibel Buabeng-Atmaca (internist, allergoloog, klinisch immunoloog en supervisor interne geneeskunde op de spoedeisende hulp bij het Reinier de Graaf Gasthuis) over de meerwaarde van digitale gegevensuitwisseling.

Lees meer

Volg ons