Skip to the main content

Snellere en slimmere samenwerking Doktersdienst Groningen en het Martini Ziekenhuis bij spoedpatiënten

Patiënten die via de Doktersdienst Groningen naar de spoedeisende hulp van het Martini Ziekenhuis worden verwezen, hoeven niet langer met een papieren verwijzing op pad. Sinds kort vindt de verwijzing van de huisartsenpost naar de spoedeisende hulp digitaal plaats. Dit komt de snelheid ten goede en ondersteunt de kwaliteit van de patiëntenzorg.

 

Door de invoering van de digitale verwijzing van de huisartsenpost Doktersdienst Groningen (DDG) naar het Martini Ziekenhuis, wordt een patiënt automatisch in het informatiesysteem op de Spoedeisende hulp getoond.

Xandra Bodewes, SEH-arts in het Martini Ziekenhuis licht toe: “De verschillende computersystemen van de DDG en het ziekenhuis zijn nu beter op elkaar aangesloten. Daardoor komt de verwijsbrief van de huisartsenpost meteen na verzending digitaal bij ons binnen. Deze wordt automatisch aan ons patiëntendossier gekoppeld, waardoor alle relevante informatie op één plek staat. Het maakt het proces voor zowel patiënt als zorgverlener efficiënter. Voor verwijzingen vanuit ambulances werken we van het ziekenhuis al een poos op deze manier samen en dat bevalt goed.”

Barth Nieman, manager DDG beaamt dit: “Los van het feit dat de patiënt sneller de juiste zorg kan ontvangen, hoeft hij ook zelf geen documenten meer mee te nemen van de huisartsenpost naar de spoedeisende hulp. Het is fijn dat we vanuit de huisartsenzorg kunnen bijdragen aan een zo goed mogelijke overdracht van de patiënt aan de SEH.”

 

Bundeling van krachten in de acute zorgketen

Bij de digitale spoedverwijzing tussen DDG en het Martini Ziekenhuis waren de ICT-leveranciers Topicus en ihomer betrokken. Door de krachten te bundelen is de digitale spoedverwijzing tot stand gekomen. Naast de SEH’s die werken met Chipsoft-HiX, kunnen nu ook SEH’s die werken met AZNConnect van ihomer vanaf nu beschikken over deze overdracht. Idem geldt voor huisartsenposten die werken met Topicus HAP en CGM Callmanager.

 

Voor meer informatie of om aan de slag te gaan, kunt u contact met ons opnemen via info@metspoedbeschikbaar.nl

Bekijk laatste

Nieuws

Dankzij feedbackbericht structurele feedback van de spoedeisende hulp St. Jansdal naar de ambulancedienst Flevoland

Het St. Jansdal ziekenhuis en de Ambulancedienst Flevoland werkten de afgelopen maanden samen met leveranciers Topicus, iHomer en (st)EPIC aan de realisatie van het feedbackbericht. Een belangrijk bericht, want in de spoedzorg ontbreekt terugkoppeling van de spoedeisende hulp naar de ambulance.

Lees meer

Meelopen met de RAV Zuid-Holland Zuid

Thomas van Sinderen, adviseur bij het programma Met spoed beschikbaar, liep een dag mee met de ambulance ZHZ om te ervaren wat digitale overdracht in de acute zorg oplevert. In dit artikel deelt hij zijn ervaring.

Lees meer

Laatste status validatie van softwaresystemen & combinaties

Wilt u weten of uw ICT-leverancier al klaar is voor één van de digitale berichten uit de richtlijn Acute Zorg? Bekijk de laatste status van ICT-validaties en de combinaties die in de praktijk beproefd worden!

Lees meer

Volg ons