Skip to the main content

  • Huisartsen, praktijkmanagers, SEH-medewerkers en medewerkers van de RAV gezocht die meedenken over de rapportages verleende zorg van de huisartsenpost aan de huisarts

    Wilt u als huisarts, praktijkmanager, SEH-medewerker of medewerker van de RAV uw ervaring delen over de rapportages verleende zorg aan huisartsen? Denk dan met ons mee!

    In de acute zorgketen gaat het steeds vaker om patiënten met complexe aandoeningen. Dat maakt het nóg belangrijker dat u als huisarts op de hoogte bent van wat er met uw patiënt is gebeurd.

    Direct inzicht in uw systeem

    Met de verbeterde rapportages, zoals de rapportage verleende zorg, kunt u deze direct inzien in het eigen huisartsinformatiesysteem en wordt het mogelijk deze gestructureerd te verwerken in het dossier van de patiënt. Zo bent u direct op de hoogte van het uitgevoerde onderzoek, de gestelde diagnose, de behandeling en de te nemen vervolgstappen. Dit is gunstig voor u en voor uw patiënten! U bent beter geïnformeerd over uw patiënt en beter in staat een passende vervolgbehandeling te bepalen wanneer, na een behandeling bij de huisartsenpost, snel de juiste informatie over uw patiënt in uw eigen systeem beschikbaar is. De overdracht is hiermee in één tel geregeld en scheelt u een hoop administratieve handelingen om uw patiëntendossiers bij te werken.

    Huisartspraktijken gezocht

    Met spoed beschikbaar helpt zorgaanbieders met de versnelde implementatie van de Richtlijn ‘gegevensuitwisseling huisarts – huisartsenpost – ambulancevoorziening – afdeling spoedeisende hulp’. We zoeken op dit moment huisartsen die willen meedenken met ons over de rapportages verleende zorg van de huisartsenpost aan de huisarts.

    Aan de slag als koploper?

    Heeft u interesse of ontvangt u graag meer informatie?
    Vul hiernaast het formulier in en dan nemen de experts van Met spoed beschikbaar contact met u op.

    Contactformulier

    Geef je interesse aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

    Uw aanvraag:(Required)
    Naam:(Required)

    Bekijk laatste

    Nieuws

    “Dat is mijn moeder helemaal niet!” – Een praktijkverhaal van het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda

    Zorgverleners zijn op basis van de wet verplicht het BSN te gebruiken wanneer zij onderling gegevens over patiënten uitwisselen. In het acute zorgproces kunnen zorgverleners echter niet altijd in het begin van de keten het BSN van de patiënt met zekerheid vaststellen. Als men zich hier verderop in de keten niet bewust van is, en het ontvangen BSN voor waar aanneemt loopt men daar het risico op privacyschending, een verkeerde voorbereiding en dossiervervuiling. Het is van belang om deze risico’s zoveel mogelijk te beperken. In dit artikel leest u een praktijkverhaal van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda waar ze deze risico’s voorkomen door gegevens pas aan een patiëntendossier te koppelen na identificatie van de patiënt op de SEH. Het levert namelijk veel administratieve rompslomp op om dossiervervuiling te herstellen.

    Lees meer

    Alle ambulancediensten (RAV’s) in Nederland versturen nu de vernieuwde digitale ambulanceberichten

    Opnieuw een mijlpaal bereikt in digitale gegevensuitwisseling tussen ambulance en spoedeisende hulp. Eind juni 2022 zijn de eerste RAV’s binnen de ambulancesector begonnen met  het versturen van de vernieuwde digitale berichten. Nu, één jaar later, is het zo ver: alle ambulances versturen de nieuwe 2.4.0 berichten. Om deze mijlpaal te bereiken, is hard gewerkt met ICT-leveranciers CityGIS, Enigmatry, Topicus en Enovation.

    Lees meer

    Dankzij feedbackbericht structurele feedback van de SEH St. Jansdal naar de ambulancedienst Flevoland

    Het St. Jansdal ziekenhuis en de Ambulancedienst Flevoland werkten de afgelopen maanden samen met leveranciers Topicus, iHomer en (st)EPIC aan de realisatie van het feedbackbericht. Een belangrijk bericht, want in de spoedzorg ontbreekt terugkoppeling van de spoedeisende hulp naar de ambulance.

    Lees meer

    Ga ook aan de slag met digitale gegevensuitwisseling!