Skip to the main content

 • Koploperprojecten: de stand van zaken

  Koploperprojecten

  Voor welke uitwisselingen zoeken we nog koplopers?

  Met koploperprojecten wil Met spoed beschikbaar versnelling aanbrengen in de realisatie van digitale gegevensuitwisseling in de acute zorgketen. De koploperprojecten betreffen berichtuitwisselingen uit de Richtlijn. Nadat de uitwisselingen door de koplopers – coalities van twee zorgaanbieders in de acute zorgketen en hun leveranciers – zijn gerealiseerd, worden de uitwisseling landelijk beschikbaar gesteld aan andere zorgaanbieders, die met dezelfde leveranciers werken. In afstemming met het zorgveld en ICT-leveranciers is focus aangebracht in welke berichten we als eerste willen realiseren en waar we koplopers  voor zoeken om mee aan de slag te gaan.

  Klik hieronder op het type zorgaanbieder om te zien voor welke uitwisselingen we koplopers zoeken. Wellicht ziet u hier een uitwisseling bij, waar u als zorgaanbieder grote behoefte heeft en met een ketenpartner en uw leveranciers mee aan de slag wil gaan.

   

  Huisartspraktijken

  Huisartsenposten

  Regionale Ambulancevoorzieningen

  Ziekenhuizen met een SEH

   

  Nog even een aantal uitgangspunten van een koploperproject op een rijtje:

  • Coalitie van twee zorgaanbieders, hun leveranciers en regio (bv ROAZ of RSO)
  • Bestuurlijk commitment bij alle betrokkenen
  • Ontwikkelen van een nieuwe digitale uitwisseling
  • Oplossing conform de Richtlijn en Informatiestandaard Acute Zorg
  • Er is een tegemoetkomingsregeling in de kosten
  • We vragen een actieve bijdrage aan Met spoed beschikbaar, onder meer door de opgedane ervaringen en geleerde lessen te helpen uitdragen ten behoeve van landelijke uitrol

  Wilt u aan de slag als koploper of wenst u meer informatie?

  Of heeft u interesse heeft in één van de reeds gerealiseerde uitwisselingen? Neem dan contact met ons op via dit contactformulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Contactformulier

  Ga ook aan de slag met digitale gegevensuitwisseling!