Skip to the main content

Verdiepingssessies

Uitkomsten verdiepingssessies Professionele Samenvatting (PS)

Op 20 april en 4 mei jl. vonden er respectievelijk vanuit VZVZ en Nictiz verdiepingssessies plaats over de Professionele Samenvatting (PS). Het doel van de sessies was om met zowel leveranciers als het zorgveld het ontwerp voor het opvragen van de PS van de huisarts op de ambulance en SEH scherp te krijgen en leveranciers van informatie te voorzien om een oplossing te bouwen.

 

Tijdens de sessie van VZVZ op 20 april waren vertegenwoordigers van 2 huisartsinformatiesystemen en 2 ziekenhuisinformatiesystemen aanwezig. We verwachten binnenkort een concrete aanmelding voor een koploperproject vanuit deze partijen. Op basis van het Nictiz lagenmodel – organisatiebeleid, zorgproces, informatie, applicatie en IT-infrastructuur – hebben we met elkaar de uitgangspunten, aandachtspunten en uitdagingen voor het opvragen van de PS door de SEH besproken.

 

Tijdens de sessie van Nictiz op 4 mei waren vertegenwoordigers vanuit leveranciers, zorgaanbieders en een ROAZ aanwezig. In deze sessie zijn we inhoudelijk ingegaan op de berichten: opvragen van de PS van de huisarts op SEH en ambulance, de rapportages vanuit SEH, ambulance en meldkamer terug naar de huisarts en tot slot ook de bevestiging vanuit de meldkamer naar huisartsenpost en huisartsenpraktijk. De informatiestandaard voor al deze berichten is gepubliceerd en leveranciers kunnen zich melden voor validatie.

Gaat u ook aan de slag met de ontwikkeling van de informatiestandaard? Meld u zich dan aan voor een intake als voorbereiding op de validatie (kwalificatie en acceptatie bij Nictiz en VZVZ) en hoe we u hierin kunnen ondersteunen.

Volg ons