Skip to the main content

 • Toolkit

  Posters ambulance

  Snellere overdracht naar de spoedeisende hulp? Verstuur de digitale vooraankondiging! Om medewerkers van de ambulance hierover te informeren, zijn diverse posters ontwikkeld die door alle RAV’s & SEHs ingezet kunnen worden.

  Checklist go live

  Start u met de implementatie van één van de gegevensuitwisselingen? Gebruik dan deze checklist om te controleren of alles gereed staat voor een succesvolle go live.

  Template monitoring

  Na de implementatie van gegevensuitwisseling is het belangrijk om te monitoren of de gegevensuitwisseling blijft werken zoals bedoeld is. De monitoring check-vragen helpen jou om het effect van de gegevensuitwisseling te controleren en eventuele blokkades tijdig te signaleren.

  Communicatie tips

  Goede ketencommunicatie is belangrijk, voor zowel interne als externe doelgroepen.
  Hoe je medewerkers kunt informeren en betrekken bij de impact en de afstemming met betrokken ketenpartners als leveranciers wordt in dit document toegelicht.

  Beschrijving aanpak testen

  Start u binnenkort met de implementatie van digitale gegevensuitwisseling in de spoedzorgketen? Dan is het belangrijk om deze digitale gegevensuitwisseling uitvoerig te testen. In deze aanpak kunt u lezen welke soorten testen u kunt uitvoeren in het implementatietraject.

  Stappenplan implementatie vernieuwde ambulanceberichten

  In dit stappenplan kunt lezen welke stappen u dient te nemen om de vernieuwde ambulanceberichten te implementeren.

  Factsheet Met spoed beschikbaar

  In de factsheet Met spoed beschikbaar leest u algemene informatie over Met spoed beschikbaar, zoals de aanleiding van het programma, de doelstellingen en uitgangspunten van de aanpak. Tevens leest u meer over de betrokken organisaties, de programma organisatie en contactinformatie.

  De Work Breakdown Structure (WBS

  Gaat of bent u aan de slag met de implementatie van digitale gegevensuitwisseling? Gebruik dan de Work Breakdown Structure (WBS) met daarin alle stappen in het implementatieproces. Dit complete, praktische overzicht helpt u om te bepalen welke vervolgstap u kunt zetten en voorkomt dat u een belangrijke stap overslaat.

   

  Factsheet Amigo! 

  Amigo! is de online tool van Nictiz dat u ondersteunt in de te nemen stappen om de informatiestandaard Acute Zorg te implementeren. Deze factsheet laat u zien wat u in Amigo! kunt vinden aan informatie.

  De patient journey van Gina

  Deze patient journey beschrijft het verhaal van Gina Claes en hoe ze door verschillende disciplines binnen het acute zorgtraject geholpen en verwezen wordt. Het verhaal geeft inzicht in de gegevens die tijdens haar acute zorgtraject van belang zijn om over te dragen, zodat Gina zo snel mogelijk de juiste zorg kan krijgen en dubbele uitvraag voorkomen wordt.

  De patient journey van Bennie

  Deze patient journey beschrijft het verhaal van Bennie Hay en hoe hij door verschillende disciplines binnen het acute zorgtraject geholpen en verwezen wordt. Het verhaal geeft inzicht in de gegevens die tijdens zijn acute zorgtraject van belang zijn om over te dragen, zodat Bennie zo snel mogelijk de juiste zorg krijgt en dubbele uitvraag voorkomen wordt.

  Zorgverlener Journey’s

  Zorg is leidend bij de realisatie van digitale gegevensuitwisseling. Daarom hebben we de zorgprocessen van de huisartsenpraktijk, huisartsenpost, ambulancezorg en spoedeisende hulp inzichtelijk gemaakt in een zogeheten ‘Zorgverlener Journey’.

  Ga ook aan de slag met digitale gegevensuitwisseling!