Skip to the main content

Nieuw koploperproject: Digitale spoedmelding HAP Maastricht naar Meldkamer Ambulancezorg Limburg

HAP Maastricht en Meldkamer Ambulancezorg Limburg gaan aan de slag met de digitale spoedmelding van de HAP naar de meldkamer. Door deze digitale spoedmelding hebben medewerkers van de meldkamer sneller inzicht in de aard van de spoedmelding om daarmee de juiste vervolgzorg te organiseren. Om dit technisch te ondersteunen is ICT-leverancier Topicus betrokken.

De samenwerking tussen HAP Maastricht en Meldkamer Ambulancezorg Limburg is een koploperproject van het landelijke programma Met spoed beschikbaar en is mede tot stand gekomen door Ambulancezorg Nederland (AZN).

 

Sneller de juiste vervolgzorg, minder dubbele administratie

Met de digitale spoedverwijzing is de zorg rond de patiënt sneller georganiseerd en komt dit de kwaliteit van de patiëntenzorg ten goede. Maar ook voor de zorgverleners levert het veel op. Met de vernieuwde spoedmelding stuurt de HAP de uitkomst van de triage en de gegevens van de patiënt digitaal door. Deze triage en gegevens zijn dan direct beschikbaar in het Geïntegreerd Meldkamer Systeem (GMS) bij de meldkamer, waar dat voorheen opnieuw ingevoerd moest worden. Het geeft tijd- en kwaliteitswinst. Met dank aan Ambulancezorg Nederland voor de ondersteuning.

 

De verwachting is dat de zorgaanbieders in het tweede kwartaal van dit jaar de digitale spoedmelding in gebruik nemen.

 

Ambities in de regio

De samenwerking tussen HAP Maastricht en Meldkamer Ambulancezorg Limburg geeft invulling aan de ambitie in Limburg om de (acute) zorg voor patiënten, slimmer en beter te organiseren. Het streven is erop gericht dat na implementatie en evaluatie van de techniek en het proces, opschaling naar andere subregio’s in Limburg gerealiseerd gaat worden.

Bekijk laatste

Nieuws

Van toiletpapier naar digitaal papier is een kwestie van doen

In gesprek met David Baden – Spoedeisendehulparts, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) en voorzitter van de Expertgroep van Met spoed beschikbaar

Lees meer

Huisartsen, praktijkmanagers, SEH-medewerkers en medewerkers van de RAV gezocht die meedenken over de rapportages verleende zorg van de huisartsenpost aan de huisarts

Wilt u als huisarts, praktijkmanager, SEH-medewerker of medewerker van de RAV uw ervaring delen over de rapportages verleende zorg aan huisartsen? Denk dan met ons mee!

Lees meer

Laatste status validatie van softwaresystemen & combinaties

Wilt u weten of uw ICT-leverancier al klaar is voor één van de digitale berichten uit de richtlijn Acute Zorg? Bekijk de laatste status van ICT-validaties en de combinaties die in de praktijk beproefd worden!

Lees meer

Volg ons